Jongeren

Hoi, leuk dat je even op mijn site komt kijken.

Als jongere kun je worstelen met allerlei problemen. Je kunt je bijvoorbeeld onzeker voelen over je uiterlijk, last hebben van faalangst, het moeilijk vinden motivatie te vinden voor school of je werk. Of heb je vaak ruzie met vrienden of met je ouders? Twijfel je of je misschien verslaafd bent aan iets?
Misschien pieker je veel over van alles. Of je hebt iets meegemaakt dat een grote invloed heeft op je leven. Dingen die je nog niet hebt verwerkt, geaccepteerd of niet los kunt laten. Het kan van alles zijn waardoor jij je nu zorgen maakt en niet goed in je vel zit.
Soms lukt het niet om het alleen op te lossen. Dan kun je bij Praktijk Gezin & Zo terecht. Je meldt je aan met je ouders, dan hebben we een intakegesprek en proberen we in kaart te brengen wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden.

Maar wat nu als jouw problemen juist met je ouders te maken hebben en je ze (nog) niet wilt of kunt vertellen dat je hulp wilt?                                                  Ben je 16 jaar of ouder? Dan mag je alleen en zonder toestemming komen. Hoe dat werkt, leg ik je uit wanneer je contact met me opneemt. Het kan ook zijn dat je eigenlijk wel hulp wilt, maar nu nog niet deze stap wilt zitten. Kijk dan eens of je een volwassene in vertrouwen kunt nemen. Dat kan een familielid zijn, een ouder van een goede vriend of vriendin, een leerkracht, mentor of coach van je sportclub. Iedereen die jij vertrouwt en waarbij jij je veilig voelt.                Er over praten kan al veel doen.Zit je écht in de knel en heb je nu meteen dringend hulp nodig? Neem dan contact met me op of met een van de onderstaande instellingen.
Crisis dienst: Praktijk Gezin & Zo heeft geen crisisdienst. Indien er sprake is van een spoedgeval kun je het beste contact opnemen met je (dienstdoende) huisarts of de crisisdienst van bijvoorbeeld GGZ in Geest, https://www.ggzingeest.nl  of met levvel, https://www.levvel.nl

Huiselijk geweld : Bij een crisis van huiselijk geweld: Bel bij acute nood 112 of als het iets minder haast heeft Veilig Thuis: Telefoon: 0800-2000, 24 uur per dag bereikbaar.

Zelfmoord: Heb je hulp nodig omdat je zelfmoord gedachtes hebt? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn Zelfmoord. Praat erover. Tel: 0800-0113 (gratis), 113 (regulier tarief) of https:// www.113.nl

Meldcode: Praktijk Gezin & Zo werkt volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit houdt in dat ik de richtlijnen van de meldcode volg als er vermoedens zijn van huiselijk geweld en/of kindermishandeling.  Je kunt hier lezen wat de meldcode inhoudt https://veiligthuis.nl